Nytt rapportsystem

 

Vi uppdaterar nu vårt rapportsystem för Fåglar i Aingsås (FIA). Förändringen ligger i att vi hädanefter bara kan SMS:a in rapporter då vi inte längre har en personlig hantering av rapporterna. Vi måste här passa på att tacka Mikael Danielsson för hans insatser i arbetet med att förmedla rapporterna ut till oss andra fram tills nu. Eftersom detta personligt hanterade filter inte längre finns måste vi andra istället hålla en rimlig disciplin på det vi rapporterar. Vi ska också undvika att hålla konversation av privat natur över denna kanal då vi andra kanske inte vill ta del av sådan. Mer om det under länken FIA sms-rapport under resurser på hemsidan. Fågelobsen skall fortsättningsvis sms:as till ett mummer som du får första gången du sms:ar till nummer 070903296010. Du lägger alltså till det återsända nummret i din telefonbok i mobilen för fortsatt rapportering.

Du kan också ladda ner "SMSgrupp-appen" AnroidApp eller iPhoneApp och välja "tillhör redan en grupp" och där se rapporten och ev possition på karta. Detta är dock ingen nörvändighet då SMS-rapporterna fungerar som vanligt traditionellt sms ändå.

Som medlem och inloggad kan man till höger på hemsidan också se de senaste 10 rapporterna. Uppdatering sker i realtid.

 

Tony Norman är den som hanterar medlemmarna i listan och det är honom ni kontaktar om ni vill vara medlem och få dessa rapporter. Rapportera art, plats och tid och ev kommentar om omständigheter kring obsen t.ex stationär, drog iväg etc., ungefär som i Dagens Fågel. När du sänder sms:et förmedlas det direkt ut till oss andra och vi kan lägga på en rem och kommer som ett spjut till aktuell plats. Vi kör igång omgående och ser hur det ter sig så får vi hjälpas åt med synpunkter och ev. förändringar efter hand. 

 

Varsågoda...

CJ