Kalender

Januari 2022
M Ti O To F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Today5
Total115546


Mjörnstranden och Lövekulle

 

Ska allting som är vackert i fint i naturen bebyggas för att vi ska kunna bo just där?

Den vackra och värdefulla miljön och de sköna strandängarna i Lövekulle är nu föremål för exploatering. Det är den sista strandnära natursnutt, där vi alingsåsare har möjlighet att ströva utan att känna att man klampar in på någons egendom, som ska nu tas ifrån oss. Lövekulleområdet är omtyckt av väldigt många därför att det erbjuder oss en miljö för motion, rekreation, kontemplation etc. Det är ett område som vi gärna förknippar med Alingsås och de värden som denna stad har (kvar). Byggnadsnämnd och exploatörer går nu hand i hand i strävan att exploatera hela området och därmed rasera just det värde som, för många av oss, gör Alingsås till ett bra plats att leva på. Kommunen försöker ideligen intala oss att vi måste bli fler i Alingsås, Varför måste vi det? Det är en annan diskussion kanske men vi ska nog ställa oss frågan? Varför måste i så fall dessa innevånarna placeras just i vår kanske vackraste del av Alingsås? Då försvinner ju samtidigt denna vackra plats, eller? Hur tänker man? En kvinna i byggnadsnämnden sägs ha undsluppit sig följande till en boende i Lövekulle. ”Ni ska inte tro att ni kan vara privilegierade att ensamma bo där ute i Lövekulle”. Är det ren och skär avundsjuka eller illvilja som ligger bakom hennes ställningstagande tro? Hur tänker hon? Hur tänker andra beslutsfattare? Man undrar ju.

Hursomhelst, området erbjuder oss alla, även kvinnan i byggnadsnämnden, unika värden och möjligheter att vistas i ett naturskönt område med direkt tillgång till sjö, ek- och bokskogar, ängar, åkrar med ett varierande djur- och fågelliv. Området är ännu en fröjd för ögat, trots betongväggarna som skapats i statsskogen. En fantastisk miljö för gammal som ung att vistas i.

Låt oss få behålla denna sista ”orörda” del av mjörnstranden så att vi också fortsättningen kan hämta energi och livsnjutning där.