Länk KommunKarta

Alingsåskrysset 30/1 – 2011

Dags att börja putsa okularen när nu säsongens första äventyr närmar sig. Kanske var det några som deltog i VGOF:s artrally i söndags?

Vad är dock den mot vår egen så säg? Alltså var det dags för upplaga två av Alingsåskrysset! Det är som tidigare en tävling som går ut på att inom Alingsås kommuns gränser "kryssar" så många fågelarter som möjligt under en dag. Tävlingsdag i år går av stapeln den 30 januari. Tävlingsregler finns här nedan.

Efter tävlingen samlas vi kl. 17:00 för artgenomgång, mingel, prisutdelning till segrande lag och eventuellt annan aktivitet. Vi träffas i Studiefrämjandets lokaler på Kungsgatan 2, 2tr. Vi kommer där att sälja korv, dricka och fika till ett billigt pris.

Dom som inte vill eller kan vara med efteråt men gärna vill vara med och tävla ändå, kan skicka in en artlista med deltagarnas namn och telefonnummer via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast kl. 17:15 samma dag. Samma emailadress gäller om du vill ställa frågor innan tävlingen ifall det är något du undrar över.

Tycker du att detta verkar roligt och intressant? Vill du gärna vara med men har ingen att bilda lag med? Då kan du höra av dig till Dick Strecker på telefon 0708-194869. Han gör då sitt bästa för att förmedla kontakter och samordna så att alla som vill kan vara med.

 

Regler

  1. Varje lag skall bestå av 2-4 deltagare.

  2. Kryssning får göras mellan 00:00 och 17:00 den 30 januari 2010.

  3. Tävlingsområdet är Alingsås kommun. Samtliga fåglar måste befinna sig inom kommungränsen (kommunkarta) för att räknas. Ni kan exempelvis inte stå i Torp och räkna en fjällvråk som kretsar över Vårgårda.

  4. Samtliga deltagare i laget måste under dagen se eller höra arten för att den skall få räknas. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara samma exemplar.

  5. Det är inte tillåtet att med inspelade läten locka fram fåglar med hjälp av bandspelare, mobiltelefon eller annan apparatur.

  6. Vi får under tävlingen inte köra bil på enskild väg där skyltar finns uppsatta, exempelvis Näset och Östad säteri.

  7. Deltagande kostar 1 krona per rapporterad art och deltagare. En del av pengarna kommer att gå till priser och eventuellt överskott går till Alingsås Ornitologiska Sällskap för att täcka kostnader i samband med sällskapets arrangemang. Avgiften betalas i samband med att artlistan lämnas in. För er som väljer att maila in listan kan betalning göras på konto Clearingnr: 83048, Kontonr: 23 531 603-1. Glöm inte att skriva ert namn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------